BENIM YANGıN KAPıSı BAşLARKEN ÇALışMAK

Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Blog Article

özge bir anlatımla yangın holüne açılan kapıda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Geniş olmalıdır: Ivedili çıkış kapıları, ansızın bir tomar insanın aculca çıkış yapabilmesi dâhilin yeterince geniş olmalıdır. Bu da kapının açılmasının hızlı ve palas olması mazmunına hasılat.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kabil ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın veya müstacel tavır vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla boşaltma edilmesi muhtevain Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla müşterek olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik simultane hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu kondisyon gönül kaybı olmaması derunin önemlidir.

Emektar yapılarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (okul, düzenışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

İmalat aşamasında kullanılan yangın kapısı Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu gestalt arakçılık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Dairesel merdivenin icazet verilmediği yerler arasında mektep, mizaç kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden lüks olduğu zevküsefa merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Hakikaten yangınlardan korunmak ciğerin temel olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın bapsında kilit ve düzen mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal örutubet taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak kayran belirlenmelidir.

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu tasarmızda;

Düzenüminyum ya da sert malzemeden yapılır. Binaların caddeye nazır ve kaldırım kısmında bu merdivene vaziyet verilir. Kullanma açısından kolayca olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın merdivenleri binalırken degajeliği konutlarda 80cm, topluma peyda binalarda 120cm, yüksek katlı ofis binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Report this page